Način pripreme
Ostavite testo ako je zamrznuto da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Otpakujte surimi štapiće.
Ako ste ih sad izvadili iz zamrzivača natopite ih zajedno s pakovanjem u posudi s toplom vodom za lakše odmrzavanje. Nakon što se odmrznu pospite ih mirođijom, sa maloi soli, bibera i kumina.
Očistite koprivu i spanać od drški, operite pod tekućom hladnom vodom i isecite na veoma sitno. U tiganju zagrejte ulje i maslac i propržite isečen mladi luk, dodajte koprivu i spanać i stavite poklopac da se dinstaju uz povremeno mešanje.
Na kraju dodajte presovan čen belog luka, so, kumin i biber po ukusu. Sklonite sa ringle i ostavite nadev da se ohladi.
Lisnato testo rastvorite i ako je mnogo debelo - razvijte blago na radnoj površini. Nožem isecite testo na trouglove i u osnovu svakog parčeta stavite surimi štapić i jednu kašiku ohlađenog zelenog nadeva. Uvijte i formirajte kroasan.
Prebacite na papir za pečenje u posudu za pečenje, namažite umućenim žumancem i pospite semenkama suncokreta i lana.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom na srednjoj rešetki dok se ne zarumene (8-10 minuta). Izuzetno ukusni kako topli, tako i hladni.
Prijatno!