Voćni kolač sa glazurom od meda

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
09/09/2017
"Ako želite da uhvatite ukus leta, ovo je tačan recept "
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte jaja, sir i šećer. Mutite mikserom oko 5 minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Dodajte ih malo po malo u smesu od jaja dok mešate špatulom.

Istopite maslac i ostavite ga na kratko da se ohladi, dodajte ga u tankom mlazu u smesu, mešajte energično. Pospite voće (jagode, maline ili kupine) brašnom i dodajte ga u smesu.

Mešajte lagano da se ne izgnječi. Sipajte smesu u posudu za pečenje prečnika 24 cm, u koju ste stavili papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.

Za glazuru:

U posudi pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se ne zgusne i ne dobije boja karamela. Meni je trebalo oko 15 minuta.

Sklonite sa ringle, ostavite 10 minuta da se prohladi i prelijte kolač. Možete da ukrasite s kojom jagodom ili malinom. Ostavite da se ohladi.

Dolazi najveće zadovoljstvo - da mu se radujete!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar