Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Kalup za kuglof, posut brašno i na dnu obložen papirom za pečenje - 28/13 cm.
Mikserom se muti maslac oko 1 minuta i dodaje se šećer u porcijama. Muti se dok ne pobeli. Dodaje se jedno po jedno jaje, sveže mleko, kora od pomorandže i sok, vanila, so. Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se dve porciije. Meša se dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se dodaju orasi i meša se spatulom.
Smesa se sipa u kalup za kuglof. Peče se na 170-180 stepeni oko 30-35 minuta.
Slatko od pomorandže, iseckano na kockice se stavlja preko kolača i preliva sa malo sirupa.
Napomena: Koristila sam grčko slatko od pomoradže, koje sam iseckala na komaciće, zato što je voće bilo celo. Šećer u kolaču sam smanjila na 150 g i bilo je sasvim dovoljno.
Divan je, svež, aromatičan kolač sa mirisom pomorandže, baš za doručak sa gorkom kafom.