Način pripreme
U veliku posudu stavite jaja, šećer i krem sir. Mutite sastojke 5 minuta kuhinjskom žicom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i krupno istucane bademe.
Dodajte u porcijama suve sastojke u smesu od jaja, mešajući drvenom varjačom.
Istopite maslac, sačekajte oko 5 minuta, da se ohladi i sipajte u tankom mlazu u dobijenu smesu.
Stavite maline u cediljku. Pospite ih brašnom i rastresite, da se zalepi za njih. Dodajte ih u posudu mešajući veoma pažljivo da se ne izgnječe.
Postavite kalup (24 cm) sa prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu, začinite.
Ispecite kolač sa malinama na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta. Probajte drvenim šišom da li je gotovo.
Ako izlazi suvo, znači da je gotovo. Izvadite kolač iz rerne, oslobodite od prstena i ohladite na rešetki.
Glazuru napravite ovako:
Sipajte u šerpu pavlaki, dodajte šećer, med i maslac. Stavite na umerenu vatru i mešajte dok smesa ne dobije prijatnu karamel boju. Bude gotovo za oko 20 minuta.
Sklonite posudu sa ringle, sačekajte 10 minuta, da se prohladi i prelijte kolač od maline.
Ukrasite malinama!
Savet je da napravite ovaj veličanstveni kolača od maline sa glazurom od meda!
Nek vam je slatko!