Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Nadošao kolač sa glazurom od limuna

Nadošao kolač sa glazurom od limuna

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125201k53
Nadošao kolač sa glazurom od limuna
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
23/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Sa ovim nadošlim kolačem sa glazurom od limuna smo poludeli od zadovoljstva"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 230 g
  • vanilin šećer - 1 paket
  • kiselo mleko - 250 g
  • ulje - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • brašno - 300 g
  • glazura od limuna
  • limun - 1/2 komada, sok
  • šećer u prahu - 7 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno , šećer i ulje izmerite na vagi, ali za one koji nemaju količine su u šolji za vodu:

brašno - 2 šolje (pune do vrha)

šećer - 1 šolja (puna do vrha)

ulje - 2/3 šolje

Pripremite potrebne sastojke za kolač od limuna, stavite jaja i kiselo mleko iz frižidera bar na 30 minuta, pre nego što počnete da pravite kolač, a brašno, prašak za pecivo pomešajte i prosejte.

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele i dok ne dobijete mekan krem. Počnite da mutite 3 minuta na najnižoj brzini miksera, nakon toga 5-7 minuta na srednjoj brzini miksera.

Sipajte potrebnu količinu ulja, nemojte gasiti mikser i ostavite da muti 1 minuta, nakon toga dodajte kiselo mleko.

Dodajte mirise - 1 kašičicu tečne esencije vanile i 1 kesicu vanilin šećera.

Na kraju, iz 2-3 puta sipajte brašno (prethodno pomešano i prosejano sa praškom za pecivo) i mutite dok ne dobijete homogenu smesu za kolač.

Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenom ventilacijom 20-25 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 160 stepeni, ponovo uključite ventilaciju na 20 minuta.

Proverit da li je gotov mekani kolač od limuna čačkalicom za zube - ako izađe čista i suva, kolač je gotov.

Ostavite da se ohladi.

Glazura od limuna:

Iscedite sok od pola limuna i dodajte šećer u prahu. Na oko 1 šoljicu soka od limuna sam dodala 7 supenih kašika šećera u prhau. Ali ono što treba da uradite je da dodate malo šećera u prahu dok ne dobijete belu smesu konsistencije boze.

Sipajte glazuru od lumuna nakon što se kolač potpuno ohladi (najbolje da se glazura pripremi kada se uverite da se nadošao kolač sa glazurom od limuna ohladio).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: