Čorba od paradajza sa spanaćem i pirinčem

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
09/09/2017
"Ukusna posna čorbica sa spanaćem - iz bakine beležnice "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano760
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • pirinač - 1 šolja
  • spanać - 100 g
  • sok od paradajza - 100 ml
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • beli luk u prahu
  • suvo povrće
  • brašno - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu usitniti, nakon čega ih staviti u šerpu sa uljem, i propržiti ih za minut. U njih dodati vodu i spanać, pa kad supa provri, dodati i so.

Nakon 5-10 minuta, u sastojke dodati pirinač sa ostalim začinima. Kada pirinač nabubri, naliti sok od paradajza.

Pet minuta kasnije dodati i brašno, prethodno rastvoreno u vodi. Čorbu ostaviti da vri još 2-3 minuta, pa je skloniti sa vatre.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar