Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Krostini sa borovnicama i Halapenjo papričicama

Krostini sa borovnicama i Halapenjo papričicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Krostini sa borovnicama i Halapenjo papričicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
11/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
15
"Ukusi, koji se na prvi pogled ne kombinuju, u jednom jedinom savršenom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1/2 kom.
  • rikota - 100 g
  • slatko od borovnica - 3 kašike
  • paprike - Halapenjo, marinirane i nasečene na kružiće
  • mladi luk - 1 kašika od zelenog dela (sitno nacekanog)
  • maslinovo ulje - za mazanje kriški
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Francuski hleb naseći na tanke kriške. Premazati ga sa obe strane maslinovim uljem.

Kriške zapeći na umerenoj rerni, zagrejanoj na 170 stepeni, oko 8 minuta, uz jedno okretanje. Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Rikotu sjedniti sa mladim lukom. Posoliti.

Na kriške staviti po jednu kašičicu rikote. Odozgo namazati slatkom od borovnica.

Završiti sa po jednim krugom ljute papričice Halapenjo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: