Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Pikantni krostini sa ementalerom i pečurkama

Pikantni krostini sa ementalerom i pečurkama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Pikantni krostini sa ementalerom i pečurkama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
19 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
29 min.
Porcije
12
"Raskošni krostini, koji su idealno predjelo, kojim ćete oduševiti goste"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad
  • pečurke - 12 komada, iz konzerve
  • krompir - 3 komada, skuvani, bejbi
  • ementaler - 12 komada, listići
  • ljute paprike - 6 komada, feferoni
  • masline - 6 komada
  • origano - 2 - 3 struka, svež /može i sušen/
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite francuski hleb na tanke kriške, pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu, da se malo peku, dok ne porumene.

Od listića ementaler sira isecite kolutiće, tako da budu prečnika koliko i krostini. Isto ponovite sa prethodno kuvanim krompirom u posoljenoj vodi.

Masline isecite na pola, takođe i feferone, pa uklonite semenke.

Pečurke isecite na listiće, debljine oko 0.5 mm. Sledi pravljenje - prvo stavite kolutić krompira, pa preko stavite maslinu i ljutu papriku, a na kraju emental.

Ukrasite sa strukom origana i pecite dok se sir ne otopi.

Garnirajte sezonskim povrćem, a možete dodati još feferona, ako ste ljubitelj pikantnog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: