Način pripreme
Ljuta paprika se očisti od drški, iseče na srednje komade i opere.
Crvene paprike se ispeku u aparatu za pečenje paprika ili na ploči, oljušte se i očiste od drški i semenki.
Isecite ih na male komade.
Paradajz se opere, oljušti i sitno isecka.
U šerpu u kojoj će se kuvati apetitka salata se sipa jabukovo sirće, ulje, so i šećer.
Dobro promešajte i dovedite marinadu do ključanja.
Zatim dodajte seckane ljute paprike.
Posle 5 minuta dodajte seckane pečene crvene paprike.
Stalno mešajte, nakon 5 minuta dodajte seckani paradajz.
Pustite mešavinu da se kuva na srednjoj vatri 20 minuta nakon ključanja, a zatim sklonite sa vatre.
Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
Oljuštite beli luk bez rezanja.
U smesu se dodaju peršun i beli luk nakon što se skine sa vatre.
Smesa sa apetitkom se sipa u tegle i steriliše 30 minuta posle ključanja.
Mešavina za ovu apetitku turšija sa ljutom paprikom i belim lukom je za 16 komada srednjih tegli zimnice.