Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Topla čokolada s crnim vinom

Topla čokolada s crnim vinom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Topla čokolada s crnim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
2
"Ništa ne ističe aromu i uksu šolje vruće čokolada tako kao dobro vino"

Potrebni sastojci

  • kakao - 3 kašike, visok procenat
  • šećer - 2 kašike
  • crno vino - 1/4 kašičice, dobro, gusto
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 2 šolje + 3 kašike (sobna temperatura)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju kakao, šećer i so. Promeša se žičanom mutilicom.

Dodaju se tri kašike svežeg mleka i meša se dok ne postane smesa lepa i glatka. Dodaj se i ostatak svežeg mleka, meša se.

Vino se stavi na ringlu da provri. Nakon što je dovoljno vruće sipa se u čokoladnu smesi uz neprestano mešanje. Ponovo se stavlja na ringlu da provri.

Gotova čokolada se sipa u visoku čašu.

Izvor: Francuska kuhinja, recept je kopiran iz francuskog kulinarskog videa

Beleška: Koristila sam crveno vino Pinot Noir

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: