Kolačići od kokosa Lamington

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
14/09/2017
"Anelijini kolačići od kokosa Lamington su sjajna dopuna popodnevnoj kafi"
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano767
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute veoma dobro, jer je cilj da se dobije vazdušast krem. Stavljaju se ulje, mleko i mućenje mikserom se nastavlja.

U prethodno prosejano brašno se stavlja prašak za pecivo, prstohvat soli i kesic vanile. Sve se dobro zameša. Suve sastojke dodajemo u tečnu smesu. Mešamo dobro dok ne dobijemo glatku smesu.

Dobijenu smesu prebacujemo u pravouganu ili kvadratnu posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na oko 190 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo.

Ostavljamo kolač 10 minuta da se blago ohladi u posudi i tak nakon toga ga premeštamo na rešetku da se potpuno ohladi.

Da bi napravili glazuru mešamo sve sastojke u posudi i stavljamo na ringlu. Mešamo dok ne dobijemo glatku čokoladnu smesu.

Sklanjamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi, ali ne čekamo da se previše stvrdne. Osnovu isečemo na kvadratne parrčiće sa stranicom od 3 cm.

Svako parčence se pomoću drvenog šiša natopi u glazuri. Posle se uvalja u kokos. Dobro je da kolačići odstoje bar 24 sata da bi se dobro upili preliv.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar