Način pripreme
Rerna - 160 stepeni;
Kalup/posuda za pečenje.
Krompir se očisti i iseče na velike kocke. Stavlja se u šerpu sa hladnom vodom i kašičicom soli. Kuva se 15 minuta. Procedi se. Vreme kuvanja se meri nakon što voda provri. Ostavlja se sa strane.
U posudu se stavlja usitnjen ruzmarin, majčina dušica, balsamiko i malo maslinovog ulja. Meša se.
Posuda za pečenje se stavlja zajedno sa maslacem da se zgreje u rerni. Vadi se i u sredinu joj se sipaju biljke, posipa se usitnjenim belim lukom i kuvanim krompirom, ali da su poklopljeni jedan preko drugog. Meša se sa dve kašike, rasporede se i posole solju i biberom.
Posuda se vraća u rernu i peče se na 160 stepeni 30 minuta. Nakon toga se vadi i presom za krompir se blago izgnječi svako parče krompira da se raspukne, ali ne i da se pretvori u pire, i vraća se u rernu još 20 minuta na 160 stepeni.
Beleška: jedan jednostavan recept za magični krompir, a oni su magični, jer su toliko ukusni, da nestaju još iz posude za pečenje.