Krompir sote u rerni

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Krompir sote u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovaj krompir je pogodan kako za samostalno posno jelo, tako i za garnirung ili salatu. Za samostalno jelo recept je za dvoje"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica, ravna
  • so
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje
  • maslac - 70 g
  • mirođija - 4 - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte oprani krompir dok ne bude polugotov. Ohladite ga, oljuštite i isecite na krupnije kocke.

Sipajte u posudu za pečenje ulje, tek toliko da dobro pokrije dno i dodajte maslac.

Stavite u zagrejanu rerni da se zagreje i uporedo s tim začinite krompir solju, alevom paprikom, biberom i čubrom.

U zagrejanu masnoću u posudu za pečenje sipajte krompir i promešajte dok se ne prekrije.

Gurnite da se zapeče u rerni dok ne dobije blagu preplanulost. Izvadite krompir sote i odmah promešajte sa iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: