Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovan ovčiji sir u rerni na skopski način

Pohovan ovčiji sir u rerni na skopski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovan ovčiji sir u rerni na skopski način6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Neverovatno meze iz Makedonije, servirano sa odličnim sosem"

Potrebni sastojci

  • ovčiji sir - 400 g
  • jaja - 2 kom.
  • prezle - oko 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • ljute papričice - 2 kom., crvene
  • peršun - nekoliko strukova
  • za Urnebes salatu
  • ovčiji sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 1 kašičica
  • majonez - 4 kašike
  • orasi - 1 kašičica, mleveni
  • beli luk - 1 čen
  • krastavčići - 1/2 kom.
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovčiji sir isecite na parčiće veličine kutije šibice. Stavite parčiće na mastan papir i ostavite u zamrzivač da se stegnu.

Komadići sira se najpre potope u penasto umućena jaja sa alevom paprikom, biberom i čubrom, zatim u prezle, pa ponovo u smesu od jaja, i ređaju se u posudu na papir za pečenje, namazan uljem.

Peče se oko 8 minuta na srednjoj visini, sa uključenim ventilatorom u rerni koja je prethodno zagrejana do 200 stepeni. Kada su gotovi odmah se vade iz rerne, da bi ostali hrskavi.

Za toping, koji je varijanta makedonske Urnebes salate, promešaju se sir, majonez, kisela pavlaka, presovani čen belog luka, mleveni orasi i so po ukusu. Dodaje se krastavac isečen na sitne kockice i dobro se promeša.

Servira se uz svaku pociju u činijicama ili čašicama, zajedno sa pohovanim sirom i obavezno sa ljutom crvenom paprikom, (u Makedoniji, ako naručite nešto za jelo, konobar obavezno pita. So blaga ili so luta piperka? . Luta piperka je velika dugačka ljuta paprika) i naravno - obavezno sa kriglom hladnog Skopskog piva!

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: