Desert Nema vremena

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/09/2017
"Nedostatak vremena nije opravdanje da porodica ostane bez deserta "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 256
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • breskve - od 1/2 kompota
  • sok od kompota - 1/2 šolje
  • džem od smokve - 3 kašike
  • kiselo mleko - 200 g
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • keks - 7 - 8 komada, sa ukusom vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sok od kompota od breskve - 1/2 šolje u činiju. Umočite prva 3 keksa u sok. Uzmite odgovarajuću posudu i poređajte na dno prvi red keksa. Isecite breskve na tanke komadiće - polumesece.

Poređajte breskve skroz jednu uz drugu. Preko premažite 1 1/2 kašiku džema od smokve. U 200 g kiselog mleka stavite 1 kašičicu šećera u prahu i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Premažite 1/2 kiselog mleka preko smokvi.

Ostala 4 kesksa jedan po jedan umočite u sok od kompota. Poređajte ih preko kiselog mleka. Zatim sledi red tanko isečenih polumeseca i ponovo red džema od smokve. Završite sa redom od druge 1/2 kiselog mleka. Poravnajte sve. Na kraju izmrvite 1/2 keksa preko. Stavite u frižider da se stegne.

Kolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju.

Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio. Isecite na 4 parčeta. Umesto mrvljenog keksa možete staviti 1 isečenu breskvu, ali ako je konzumirate odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar