Način pripreme
Keks se samelje u brašno i promešaju sa istopljenim maslacem. Sipaju se u kalup sa dnom koji se skida prečnika 24 cm. Smesa se pritiska dok se izvuče i 1 cm po ivici. Kalup se stavlja u frižider.
U posudu se stavlja maskarpone i kondenzovano mleko. Umute se mikserom na najslabijoj brzini dok se ne dobije ujednačena smesa.
Od smese se odvaja jedna trećina i dodaje joj se toping od jagode. U preostalu smesu se dodaje sok od dva limuna. Dva krema se mešaju špatulom.
Želatin se rastvori prema uputstvu na pakovanju. Od rastvorenog želatina jedna trećina se sipa u smesu sa jagodom, a ostatak u smesu sa sokom od limuna.
Dve smese se promešaju špatulom. Izvadi se kalup iz frižidera. Malom kutlačom se uzima limunov krem i sipa u centar kore od keksa.
Preko krema od limuna u centar se sipa jedna mala kutlača krema od jagode. Procedura se ponavlja dok se ne istroše oba krema.
Stavlja se u frižider na nekoliko sati ili tokom jedne noći. Već stegnut čizkejk se oslobađa od prstena, dok se prvo prođe nožem između krema i oboda.