Čizkejk Jagoda

GabrielaGabriela
Početnik
161583
Čizkejk Jagoda
Fotografije: Gabriela
1 / 4
30/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Priznajemo da nam je od svih ostalih čizkejkova sa jagodom ovaj omiljeni"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g
  • maslac - 125 g
  • krem sir - 3 komada (375 g)
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jagode - 500 g
  • limun - sok od 1
  • želatin - 1 kesica
  • kristal šećer - 80 g
  • šećer u prahu - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno izmrvimo keksiće. Istopimo maslac i dodajemo ga u keksiće. Izmešamo i u tepsiji sa skidajućim zidovima pravimo koru. Stavljamo koru u frižider na 15 minuta.

U dubokoj posudi mutimo krem sir, kiselu pavlaku i šećer u prahu. Lepo mešamo i smesu raspoređujemo po keks kori i vraćamo u frižider.

Uzimamo jagode i deo njih sečemo na pola kroz sredinu i ređamo ih na zidove tepsije. Ostale jagode sitno seckamo.

U njh dodajemo šećer u kristalima i limunov sok. Kada provri, dodajemo i želatin koji smo već rastvorili u hladnoj vodi.

Ostavljamo ih da se blago ohlade i jagode pasiramo u pire.

Sipamo smesu od jagoda na čizkejk i vraćamo ga u frižider.

Treba da odstoji barem 12 sati pre nego što se iseče. Odozgo možemo da ukrasimo sa nekoliko celih jagodica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: