Način pripreme
Sitno izmrvimo keksiće. Istopimo maslac i dodajemo ga u keksiće. Izmešamo i u tepsiji sa skidajućim zidovima pravimo koru. Stavljamo koru u frižider na 15 minuta.
U dubokoj posudi mutimo krem sir, kiselu pavlaku i šećer u prahu. Lepo mešamo i smesu raspoređujemo po keks kori i vraćamo u frižider.
Uzimamo jagode i deo njih sečemo na pola kroz sredinu i ređamo ih na zidove tepsije. Ostale jagode sitno seckamo.
U njh dodajemo šećer u kristalima i limunov sok. Kada provri, dodajemo i želatin koji smo već rastvorili u hladnoj vodi.
Ostavljamo ih da se blago ohlade i jagode pasiramo u pire.
Sipamo smesu od jagoda na čizkejk i vraćamo ga u frižider.
Treba da odstoji barem 12 sati pre nego što se iseče. Odozgo možemo da ukrasimo sa nekoliko celih jagodica.