Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Kačkavalj iz rerne sa pečurkama i origanom

Kačkavalj iz rerne sa pečurkama i origanom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301523k
Kačkavalj iz rerne sa pečurkama i origanom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Skoro kao torta od kačkavalja, ali duplo ukusnije. Obavezno da probate"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • pečurke - 200 g iz konzerve /cele/
  • sveže mleko - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 70 g
  • brašno - 1 šolja
  • origano - svež
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj krupnije izrendamo. Mleko pomešamo sa brašnom i jajima, dok se ne dobije homogena smesa.

Origano sitno iseckamo i ostavljamo nekoliko listića za dekoraciju. U smesu dodajemo kačkavalj, sveži začin, začinimo solju i biberom.

Pečurke dobro ocedimo iz marinade i isečemo na kriške. U prethodno ugrejanu rernu rastopimo maslac u posudi u kojoj ćemo peći.

U njega sipamo dobro promešanu smesu. Preko nje poređamo pečurke i ukrasimo listićima origana.

Pečemo u urerni na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Zapečeno jelo serviramo toplo, ukrašeno svežim povrćem.

Savet: Kad koristite konzervisane pečurke kao dodatak jelima, savetujem vam da ih kupujete cele. Znam iz sigurnog izvora da su isečene niskog kvaliteta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: