Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Domaći pesto od peršuna

Domaći pesto od peršuna

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Domaći pesto od peršuna3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Peršun veoma uspešno zameljuje bosiljak i takođe se dobija mnogo ukusan pesto"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • parmezan - 30 g
  • kokos - 1 supena kašika (svež ili suv)
  • biber - prstohvat
  • himalajska so - 1 ravna kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Peršun se opere, ocedi i zajedno sa strukovima sitno isecka.

Stavlja se u duboku posudu (čašu ili teglu) dodaje se beli luk, maslinovo ulje, kokos, biber, himalajska so i parmezan u listićima (napravljen ljuštilicom za povrće) Možete koristiti parmezan u prahu.

Blendirajte dok se ne dobije homogena smesa.

Čuvajte pesto u frižideru.

Koristite za salate, predjela, predjela od povrća ili mlečna, sireve i dekoraciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: