Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisini od kačkavalja

Grisini od kačkavalja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Grisini od kačkavalja
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Učinite dan ukusnijim i aromatičnijim sa ovim domaćim grisinima od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 3 šolje
  • kravlji maslac - 70 g, meki
  • jaja - 1 komad
  • origano - 1 kašika
  • mak - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sir i kačkavalj narendajte, dodajte jaje i promešajte.

Dodajte kiselo mleko koje ste pomešali sa sodom i maslacem, pa zamesite mek testo. Staite test u frižider na 2-3 sata, da se stegne.

Zatim na nabrašnjenoj površini razvijte koru debljine 0.5 cm i neka kora bude pravougaona. Koru premažite umućenim žumancetom i posipajte preko mak i origano.

Pomoću noža za picu isecite duge trake širine 0.5 cm u rešajte ih u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, a neke od tračica možete uviti.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju, pa ih ostavite da se sasvim ohlade i poslužite za grickanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: