Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom

Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom

Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Recept za zauzete domaćice, koji će naterati druge da se zamisle za provedene sate u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • miks povrća - 500 g, mešavina leblebije, graška i šargarepe
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake očistite. U odgovarajuću tepsiju za pečenje sipajte maslinovo ulje i dodajte sok od paradajza. Poređajte pileće batake preko sosa. Posolite.

Otvorite teglu sa mešavinom leblebije, graška i šargarepe. Povrće je kuvano i spremno za konzumiranje.

Isipajte miks oko bataka. Stavite da se peče u zagrejanu rernu do 200 stepeni, dok bataci ne budu gotovi.

Treba da dobiju zlatnu boju. Kada jelo bude gotovo, posipajte ga bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: