Jednostavna tortica sa milibrot kiflicama bez pečenja

"Ako su vam se kiflice osušile, dajte im drugi ukusan život sa ovim receptom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • milibrot kiflice - 6 - 7 komada (moje su sa domaćim slatkom)
  • banane - 1 komad
  • skrob - 1 paket od banane
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 5 - 6 supenih kašika
  • čokolada - 4 supene kašike, isečenan nožem (za kuvanje)
  • šećerne mrvice - za ukras
  • kompor - za prelivanje po izboru ili drugo
* merne jedinice

Način pripreme

Ako vam je ostalo milibrot kiflica, evo jedan brz i ukusan predlog. Isečete kiflice na komade debljine 1, 5 - 2 cm. Priprema se krem tako što se u greje 500 ml svežeg mleka sa šećerom u kaseroli.

Skrob se pomeša sa preostalih 100 ml svežeg mleka i sipa se u vrelo mleko, zajedno sa 2 supene kašike izrendane čokolade, meša se žicom. Hladi se 5 minuta.

Mala posuda prečnika 18 cm se obloži sterč folijom. Po dnu se poređaju komadići kiflica, svako parče se preliva sokom iz kompota ili zaslađenim mlekom i sipa se nekoliko kašika krema.

Odozgo se poređaju krugovi banane, red kiflica, krem, banana i tako dok se posuda ne napuni, završavamo kremom. Pokriva se folijom i stavlja u frižier na 2-3 sata da se stegne. Vadimo okrećemo na veliki tanjir, folija se skida.

Preostalim kremom se namaže i pospe rendanom čokoladom, ukrašavamo šećernim mrvicama. Ostavljamo još 1-2 sata da upije i onda se iseče na komade i servira sa aromatičnom kafom. Recept je od Tedi Titove, ja sam dodala bananu!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti