Srpski ražnjići

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Srpski ražnjići
Fotografije: Zoritsa
1 / 5
04/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Čim je reč o ražnjićima, srbi se ne šale - pogledajte kako se prave čuveni srpski ražnjići i Živeli"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • pileće belo meso - 300 g
  • slanina - 200 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • paprike - 3 - 4 komada, crvene i zelene
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso, pileće meso i slaninu na kockice i stavite ih u odgovarajuću duboku posudu. Posolite meso i dodajte biber, malo ulja i zgnječene čenove belog luka, pa sve ostavite najmanje 12 sati u frižideru.

Povrće naseckajte na kockice. Napravite ukusne ražnjiće tako što naizmenično stavljate meso, parče paprike, slaninu, luk, belo pileće meso, papriku itd., dok ne iskoristite sve namirnice.

Pecite na jako zagrejanom roštilju sa svih strana uz često okretanje da se ispeče ravnomerno.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: