Srpski ražnjići

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
04/10/2017
"Čim je reč o ražnjićima, srbi se ne šale - pogledajte kako se prave čuveni srpski ražnjići i Živeli "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 037
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • pileće belo meso - 300 g
  • slanina - 200 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • paprike - 3 - 4 komada, crvene i zelene
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso, pileće meso i slaninu na kockice i stavite ih u odgovarajuću duboku posudu. Posolite meso i dodajte biber, malo ulja i zgnječene čenove belog luka, pa sve ostavite najmanje 12 sati u frižideru.

Povrće naseckajte na kockice. Napravite ukusne ražnjiće tako što naizmenično stavljate meso, parče paprike, slaninu, luk, belo pileće meso, papriku itd., dok ne iskoristite sve namirnice.

Pecite na jako zagrejanom roštilju sa svih strana uz često okretanje da se ispeče ravnomerno.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar