Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Ražnjići u gril tiganju

Ražnjići u gril tiganju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Ražnjići u gril tiganju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusan predlog za ljubitelje ražnjića, koji ne mogu da raspale roštilj"

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 10 komada
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limeta - 1 komad
  • belo vino - 1 šoljica, suvo
  • beli luk - 2 čena, smrvljena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite limetu i iscedite je. U sok dodajte ostale namirnice za marinadu. Piletinu nasecite na kockice i marinirajte. Ostavite na hladnom mestu 30 minuta da primi ukuse.

U međuvremenu, pečurke, luk i paprike nasecite na kocke, ali manje od mesa, jer će inače izgoreti. Kada se piletina marinira i kada pripremite ostale namirnice, sve stavite na štapiće za ražnjiće, tako što naizmenično stavljate meso i povrće.

Pripremljene ražnjiće zapecite sa svih strana na lagano nauljenom gril tiganju. Dok se prže, možete ih lagano prelivati marinadom, ali nije neophodno. Ispržene ražnjiće poslužite sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: