Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa pomorandžom

Panakota sa pomorandžom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Panakota sa pomorandžom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Neverovatan italijanski desert, koji uvek pojedemo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 g /pogodna za termičku obradu/
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 10 g
  • voda - 100 ml
  • još
  • pomorandža - 5 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • želatin - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte jednu kutiju pavlake za kuvanje i dodajte 200 ml svežeg mleka i 100 g šećera. Stavite na vatru i zagrejte smesu. Promešajte da se šećer istopi i ostavite da proključa.

Dodajte kesicu vanile za aromu. Za to vreme, u jednu šoljicu sipajte pakovanje želatina od 10 g i prelijte ga sa 100 ml hladne vode. Ostavite da nabubri, a nakon toga istopite želatin na pari ili u mikrotalasnoj na 10 sekundi, ali pazite da ne proključa. Dodajte tečni želatin u smesu sa toplom pavlakom. Promešajte smesu i rasporedite je u čaše, ali ne do vrha. Stavite čaše u frižider na 3-4 sata, da se krem stegne.

Za voćnu smesu:

Ocedite sok od 4-5 pomorandže i procedite ga. Sok stavite u malu posudu i zagrejte ga na vatri sa 2-3 kašike šećera, dok se šećer ne istopi.

U sok od pomorandže dodajte 5 grama želatina, koji ste pripremili na isti način - potopljen u 3 kašike vode i kasnije istopljen.

Kada je smesa od pavlaka očvrsnula u frižideru, izvadite posude i sok od pomorandže sipajte u svaku čašu preko krema. Možete staviti i poneki režanj pomorandže, pre nego što prelijete sokom. Ponovo sve vratite u frižider da se ohladi i da se želira dobro.

Pre serviranja, svaku posudu potopite na kratko u vrelu vodu i okrenite panakotu na tanjirić.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: