Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pileći bataci sa pavlakom i vrganjima

Pileći bataci sa pavlakom i vrganjima

Deni_DDeni_D
Početnik
8240
Pileći bataci sa pavlakom i vrganjima
Fotografije: Deni_D
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Sočni bataci sa pavlakom i pečurkama.... Mmm, Da!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada ili 500 g filea
  • kravlji maslac - 70 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 kašike
  • pavlaka - 500 ml tečna, za kuvanje
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • vrganj - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake skuvajte u slanoj vodi, ocedite i poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje.

U drugom sudu zagrejte maslac u kome lagano propržite luk i brašno, dodajte pečurke da omekšaju.

Dodajte kačkavalj, začine i pavlaku.

Neprestano mešamo, nakon što smesa provri, skida se sa vatre i sa njom se obilato preliju bataci u plehu.

Pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta, dok se sos malo ne zgusne.

Prilikom serviranja pilećih bataka sa pavlakom i vrganjima, najbolje je posuti jelo sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: