Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pečurkama i pavlakom

Pileći bataci sa pečurkama i pavlakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Omiljen ukus, spremljen na majstorski način"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (oko 1 kg)
  • ulja - 2 kašike
  • so
  • biber
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • pečurke - 300 g
  • slanina - 100 g, dimljena
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • so
  • testenina - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite batake solju i biberom. Očistite i isecite pečurke na tanke parčiće. Isecite slaninu na kocke ili na tanke listove.

Zagrejte ulje na umerenu temperaturu u duboki tiganj i zapržite batake dok ne postanu zlatasti, prvo sa strane kože, oko pet minuta sa svake strane.

U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni. Kad je gotovo izvadite batake i poređajte ih vatrostalnu posudu i zapecite u zagrejanoj rerni 20 minuta.

U tiganj od bataka sipajte isečene pečurke. Kuvajte oko 5 minuta, dok mešate i dodajte slaninu. Mešajte dobro i dodajte pavlaku i začine i smanjite temperaturu ringle.

Kuvajte oko 5 minuta na niskoj temperaturi. Probajte i dodajte so, ako je neophodno. Izvadite batake iz rerne i stavite ih u tiganj sa sosom od pečuraka i pavlake.

Kuvajte još oko 10 minuta.

Servirajte sa testeninom kao garnirung ili nečim drugim po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: