Način pripreme
Začinite batake solju i biberom. Očistite i isecite pečurke na tanke parčiće. Isecite slaninu na kocke ili na tanke listove.
Zagrejte ulje na umerenu temperaturu u duboki tiganj i zapržite batake dok ne postanu zlatasti, prvo sa strane kože, oko pet minuta sa svake strane.
U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni. Kad je gotovo izvadite batake i poređajte ih vatrostalnu posudu i zapecite u zagrejanoj rerni 20 minuta.
U tiganj od bataka sipajte isečene pečurke. Kuvajte oko 5 minuta, dok mešate i dodajte slaninu. Mešajte dobro i dodajte pavlaku i začine i smanjite temperaturu ringle.
Kuvajte oko 5 minuta na niskoj temperaturi. Probajte i dodajte so, ako je neophodno. Izvadite batake iz rerne i stavite ih u tiganj sa sosom od pečuraka i pavlake.
Kuvajte još oko 10 minuta.
Servirajte sa testeninom kao garnirung ili nečim drugim po želji.