Limunada od pečenog limuna

17/10/2017
"Veoma interesantan recept za limunadu i to ... od pečenog limuna Probajte"
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano464
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • limun - 5 komada, srednje veličine
  • šećer - 2 supene kašike
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 4 šolje, ledena
  • limeta - 1 komad
  • menta - mala šaka, sveža
  • med - po ukusu
  • led - izmrvljen sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je gril tiganj.

Menta se samelje u blenderu sa malo vode i 1 kašičicom šećera. Procedi se. Limun se opere. Seče se po sredini i natopi se u šećer - 2 supene kašike i poređa se u vreo tiganj na oko 8-10 minuta da se dobro zapeče.

Skida se sa vatre, malo se ohladi i iscedi. Isceđeni sok se procedi, sipa se u bokal, dodajte se 1/2 šolje šećera, sok od mente, ledena voda, promeša se, isečečeni krugovi limete i dodaje se med po ukusu. Sipa se mnogo mrvljenog leda.

Napomena: Ovo se ne može nazvati receptom, on je toliko kratak, ali i veoma interesantan. Zapečeni limun ima ukus karamela. Oseća se prijatan, gorak ukus, istovremeno i slatkoća šećera i aroma mente. Led obavezno treba da bude izmrvljen. Stavila sam ga u blender i samlela.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar