Način pripreme
1. Sitno i iseckajte luk i celer i dinstajte ih na srednjoj vatri u maslinovom ulju. Za to vreme iseckajte šargarepu i papriku i stavite ih u luk, zajedno sa većim prstohvatom soli, da bi brže omekšalo.
2. Kad povrće bude potpuno gotovo, dodajte mleveno meso i intenzivno mešajte, da grudvice ne bi bile velike. Sipajte vinoi sačekajte da ispari, nakon toga dolazi red i na paradajz (oljušten i izrendan). Kuvajte 4-5 minuta.
3. Začinite začinima i još soli ako je potrebno i skinite sa vatre.
4. U široki tanjir poređajte kukuruzni tortilja čips. Između hrskavih komadića stavite halapenjo paprike, isečene na krugove. Imajte u vidu da su previše ljute i ako ne podnosite previše ljuto stavie malo manje paprika ili ih nemojte stavljati. Odozgo rasporedite smesu od mlevenog mesa i povrća, koju sam ja nazvala Maču Pikču.
5. Konzumirajte kao predjelo ili meze. Odlično ide uz glakamole sos i meksički paradajz sos.
Neka vam je slatko i prijatno ljutkasto!