Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Naćos»Načos Maču Pikču

Načos Maču Pikču

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Načos Maču Pikču
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pripremite mnogo piva, zato što nećete moći da prestanete sa jelom ovih pikantnih načosa"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno tortilja čips - 200 g
  • halapenjo - 50 g, marinirane
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • celer - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 1 komad
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 120 ml ili suncokretovo ulje
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kurkuma - 1 kašičica
  • origano - 2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno i iseckajte luk i celer i dinstajte ih na srednjoj vatri u maslinovom ulju. Za to vreme iseckajte šargarepu i papriku i stavite ih u luk, zajedno sa većim prstohvatom soli, da bi brže omekšalo.

2. Kad povrće bude potpuno gotovo, dodajte mleveno meso i intenzivno mešajte, da grudvice ne bi bile velike. Sipajte vinoi sačekajte da ispari, nakon toga dolazi red i na paradajz (oljušten i izrendan). Kuvajte 4-5 minuta.

3. Začinite začinima i još soli ako je potrebno i skinite sa vatre.

4. U široki tanjir poređajte kukuruzni tortilja čips. Između hrskavih komadića stavite halapenjo paprike, isečene na krugove. Imajte u vidu da su previše ljute i ako ne podnosite previše ljuto stavie malo manje paprika ili ih nemojte stavljati. Odozgo rasporedite smesu od mlevenog mesa i povrća, koju sam ja nazvala Maču Pikču.

5. Konzumirajte kao predjelo ili meze. Odlično ide uz glakamole sos i meksički paradajz sos.

Neka vam je slatko i prijatno ljutkasto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: