Torta od keksa sa kruškama i cimetom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
18/10/2017
"Predivna kombinacija ukusa i mirisa, sastavljenih u parčetu divne torte od keksa "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno pleha poređamo keks, pretohdno svaki potopimo u sveže mleko.

Pripremamo krem na sledeći način. U posudu stavljamo mleko i kuvamo ga. Posebno umutimo jaja i šećer, u koji dodajemo i brašno. Dobijenu smesu dodajemo u tankom mlazu u mleko i kuvamo dok se ne zgusne.

Kad bude gotov, sipamo deo krema preko keksa. Odozgo posipamo mlevenim orasima i poređamo delom krušaka, koje smo oljuštili od semenki i isekli na komade.

Preko njih se poređa drugi deo keksa, takođe svaki potapamo u mleko. Stavljamo krem odozgo. Tako nastavljamo dok ne poređamo sav keks i krem.

Odozgo završavamo kremom, poređamo po želji isečene komadiće kruške i posipamo cimetom.

Gotovu keks tortu stavljamo u frižider ne manje od tri sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar