Način pripreme
U posudu sipajte brašno, so i sodu. Odozgo sipajte malo sirćeta da reaguje sa sodom. Dodajte vodu i jaje. Dobro umutite.
Od dobijene smese ispecite u malom tiganju male palačinke ili u velikom - palačinku, koja kad se ohladi, sečete na 7-8 trouglova.
Od dobijenuh palačinaka sam napravila 2 male torte. Naravno, vi možete napraviti 1 deblju.
Koristite krem po vašem ukusu, ako vam se ne dopadaju moji predlozi za krem.
I tako... jedna tortica je namazana tahinijem od susama i meda. Druga je sa sitnim sirom i slatkom od bresaka, bez šećera (dehidrirane breskve). Može i sa jednom palačinkom, odozgo se stavlja druga, ponovo krem... itd.
Odozgo se maže malo deblji sloj krema i ukrašava se po želji. Ostavite da odstoji 1-2 sata, a još bolje celu noć, Naravno, ako ste nestrpljivi, možete jesti odmah.