Brzi domaći uštipci

28/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"I kada smo rekli brze, požurite, jer neće ostati za vas "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 784
  • Pregledi tokom meseca340
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko i promešajte dobro. U smesu dodajte prethodno prosejano brašno promešano sa solju i praškom za pecivo.

Promešajte veoma dobro, dok ne dobijete homogeno, gusto i lepljivo testo.

Ostavite testo da se odmori i da lagano naraste oko 10 minuta. Ugrejte ulje, smanjite vatru na slabu, jer uštipci treba da se prže na slaboj vatri sa svih strana do tamno zlatne boje.

Potopite kašiku u zagrejano ulje i zatim uzmite od testa, napravite lopticu i spustite je u ulje. Na isti način iskoristite kompletno testo.

Gotove uštipke ređajte u tanjir preko papirnog ubrusa da upije višak masnoće.

Poslužite tople krofne sa medom, omiljenim slatkom ili prosto pisipane šećerom u prahu. Mekane i veoma brze krofne, gotove za pola sata.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar