Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Posni mafini sa bundevom

Posni mafini sa bundevom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Posni mafini sa bundevom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Post nije razlog da se odreknete ukusnih stvari, već motiv da pripremite ukusne posne mafine od bundeve"

Potrebni sastojci

  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja (5 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • cimet
  • đumbir
  • muskatni oraščić
  • masnoća - 4 kašike ulja, maslinovog ulja ili kokosovog maslaca
  • med - 3 kašike
  • bundeva - 3/4 šolje, izgnječena u pire
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejte na 175 stepeni.

U posudi promešajte suve namirnice. U drugoj posudi promešajte pire od bundeve sa medom i masnoćom.

Suvu smesu sipajte u smesu sa bundevom i dobro promešajte. Rasporedite u kalup za mafine i stavite da se peče.

Po želji, nakon što su pečeni i kada se prohlade, mafine možete premazati sa malo kokosovog maslaca i posipati ih smesom šećera i cimeta. Možete ih i cele uvaljati u kokosov maslac i nakon toga u šećer i cimet.

Moguće je da će se mafini podići tokom pečenja, ali će i spasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: