Način pripreme
Operite krilca i osušite ih. U posudu stavite paradajz pire, dodajte 2-3 kašike belog vina, beli biber i prstohvat soli.
Promešajte smesu i njom namažite krilca. Poređajte ih u posudu za pečenje i ostavite da odstoje tako oko sat vremena.
Nakon toga nalijte sa strane u posudu ostatak belog vina, 1 šolju vode i isecite na parčiće maslac preko krilca.
Prekrijte posudu folijom i stavite je u zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko sat vremena.
Dok se krilca peku oljuštite krompir, šargarepu i luk. Isecite ih na krupnije parčiće. Stavite ih u duboku posudu i dodajte im grašak oceđen od vode.
Pospite prstohvatom soli, začinom od povrća, uljem i stavite dva lovorova lista. Promešajte povrće, tako da se izmešaju začini.
Izvadite posudu s krilcima iz rerne, skolonite foliju i rasporedite pripremljeno povrće oko njih.
Ako je neophodno dodajte još malo tople vode. Vratite ponovo posudu u rernu, ovaj put bez folije i pecite još oko 45 minuta.