Milibrot Asorti

04/11/2017
"Mi ostvarujemo vaše kulinarske fanazije "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 279
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 42 g
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • masalc - 125 g
  • ulje - 80 ml
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
  • vanila - 2 komada
  • kora od limuna
  • za nadev
  • suvo voće - smokve, kajsije, suvo grožđe, urme
  • kora od pomorandže
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom svežem mleku. Dodajte nekoliko kašika brašna, promešajte i stavite posudu u posudu sa vrelom vodom. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilu i koru od limuna.

Prosejte brašno sa solju. Dodajte kvasac, smesu od jaja i rastopljeni maslac. Zamesite meko i elastično testo. Ugrejte ulje i počnite da ga dodajete u testo, lepo mesite. Ostavite testo u namazanoj posudi. Stavite je u posudu sa vrelom vodom i pokrijte krpom. Ostavite testo da nadođe dok se ne utrostruči.

Rasporedite testo na nekoliko delova. Jedan deo razvijte oklagijom u pravougaonu koru. Pospite iseckanim suvim voćem i korama od pomoradnže. Uvijte u rolat i stavite u namazan pleh kao venac.

Drugi deo razvucite na prečnik veličine pleha. Stavite koru u pleh, pokrijte i rolat. Isecite krajeve na paran broj i uvijte ih, a nakon toga uvijte u oblik puža preko rolata.

Razvucite još jednu loptu srednje veličine. Namažite je tečnom čokoladom i uvijte u rolat. Isecite na komade 4-5 cm. Poređajte ih ispravljene u sredini. Milibrot se ostavlja da nadođe.

Namaže se jajetom, umućenim sa svežim mlekom i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Od preostalog testa napravite kiflice, mafine ili šta god vam padne napamet.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar