Način pripreme
Rastvorite kvasac u toplom svežem mleku. Dodajte nekoliko kašika brašna, promešajte i stavite posudu u posudu sa vrelom vodom. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilu i koru od limuna.
Prosejte brašno sa solju. Dodajte kvasac, smesu od jaja i rastopljeni maslac. Zamesite meko i elastično testo. Ugrejte ulje i počnite da ga dodajete u testo, lepo mesite. Ostavite testo u namazanoj posudi. Stavite je u posudu sa vrelom vodom i pokrijte krpom. Ostavite testo da nadođe dok se ne utrostruči.
Rasporedite testo na nekoliko delova. Jedan deo razvijte oklagijom u pravougaonu koru. Pospite iseckanim suvim voćem i korama od pomoradnže. Uvijte u rolat i stavite u namazan pleh kao venac.
Drugi deo razvucite na prečnik veličine pleha. Stavite koru u pleh, pokrijte i rolat. Isecite krajeve na paran broj i uvijte ih, a nakon toga uvijte u oblik puža preko rolata.
Razvucite još jednu loptu srednje veličine. Namažite je tečnom čokoladom i uvijte u rolat. Isecite na komade 4-5 cm. Poređajte ih ispravljene u sredini. Milibrot se ostavlja da nadođe.
Namaže se jajetom, umućenim sa svežim mlekom i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Od preostalog testa napravite kiflice, mafine ili šta god vam padne napamet.