Milibrot Asorti

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Milibrot Asorti
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
16
"Mi ostvarujemo vaše kulinarske fanazije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 42 g
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • masalc - 125 g
  • ulje - 80 ml
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
  • vanila - 2 komada
  • kora od limuna
  • za nadev
  • suvo voće - smokve, kajsije, suvo grožđe, urme
  • kora od pomorandže
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom svežem mleku. Dodajte nekoliko kašika brašna, promešajte i stavite posudu u posudu sa vrelom vodom. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vanilu i koru od limuna.

Prosejte brašno sa solju. Dodajte kvasac, smesu od jaja i rastopljeni maslac. Zamesite meko i elastično testo. Ugrejte ulje i počnite da ga dodajete u testo, lepo mesite. Ostavite testo u namazanoj posudi. Stavite je u posudu sa vrelom vodom i pokrijte krpom. Ostavite testo da nadođe dok se ne utrostruči.

Rasporedite testo na nekoliko delova. Jedan deo razvijte oklagijom u pravougaonu koru. Pospite iseckanim suvim voćem i korama od pomoradnže. Uvijte u rolat i stavite u namazan pleh kao venac.

Drugi deo razvucite na prečnik veličine pleha. Stavite koru u pleh, pokrijte i rolat. Isecite krajeve na paran broj i uvijte ih, a nakon toga uvijte u oblik puža preko rolata.

Razvucite još jednu loptu srednje veličine. Namažite je tečnom čokoladom i uvijte u rolat. Isecite na komade 4-5 cm. Poređajte ih ispravljene u sredini. Milibrot se ostavlja da nadođe.

Namaže se jajetom, umućenim sa svežim mlekom i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Od preostalog testa napravite kiflice, mafine ili šta god vam padne napamet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: