Način pripreme
Pripremamo koru tako što umutimo dobro jaja sa šećerom. Dodajemo vanilu, nekoliko kapljica tečne esencije ruma, prašak za pecivo. Dodajemo i prosejano brašno (9 supenih kašika), pažljivo pomešamo spatulom da ne padne smesa.
Sipamo testo u mali pleh, obložen papirom za pečenje, namazan mašću. Stavljamo koru da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pripremamo puding tako što ugrevamo sveže mleko (3 šolje), zasladimo šećerom (4-5 supenih kašika) ili po ukusu.
U posebnoj posudi rastvaramo puding sa svežim mlekom (1/2 šolje) mešamo i sipamo u zaslađeno, vrelo mleko. Kuvamo krem dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i stavljamo kravlji maslac (30-50 g).
Promešamo i ostavljamo gotov krem da se ohladi, periodično mešamo. Pečenu koru vadimo iz pleha, isečemo na dva dela i prelijemo sokom iz kompota. Zalepimo kore sa kremom i namažemo.
Odozgo polivamo glazurom napravljenom od rastopljene čokolade (100 g) pomešane sa kravljim maslacem (20 g) i mlekom (2 supene kašike). Kolač ukrašavamo rendanom čokoladom ili bombonom.