Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Kolač sa kremom od pudinga i glazurom od čokolade

Kolač sa kremom od pudinga i glazurom od čokolade

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Kolač sa kremom od pudinga i glazurom od čokolade
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"U srcu i na trpezi će se uvek naći mesto za još jedan kolač"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 8 - 9 supenih kašika
  • vanila - 1 kesice
  • esencija ruma - nekoliko kapljica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 9 supenih kašika
  • za krem
  • puding - 1 kesica, sa ukusom karamele, dr. Oetker
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 3 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • maslac - 30 - 50 g
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 20 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • za prelivanje
  • sok iz kompora
  • čokolada - izrendana za ukras (ili bombone)
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo koru tako što umutimo dobro jaja sa šećerom. Dodajemo vanilu, nekoliko kapljica tečne esencije ruma, prašak za pecivo. Dodajemo i prosejano brašno (9 supenih kašika), pažljivo pomešamo spatulom da ne padne smesa.

Sipamo testo u mali pleh, obložen papirom za pečenje, namazan mašću. Stavljamo koru da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pripremamo puding tako što ugrevamo sveže mleko (3 šolje), zasladimo šećerom (4-5 supenih kašika) ili po ukusu.

U posebnoj posudi rastvaramo puding sa svežim mlekom (1/2 šolje) mešamo i sipamo u zaslađeno, vrelo mleko. Kuvamo krem dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i stavljamo kravlji maslac (30-50 g).

Promešamo i ostavljamo gotov krem da se ohladi, periodično mešamo. Pečenu koru vadimo iz pleha, isečemo na dva dela i prelijemo sokom iz kompota. Zalepimo kore sa kremom i namažemo.

Odozgo polivamo glazurom napravljenom od rastopljene čokolade (100 g) pomešane sa kravljim maslacem (20 g) i mlekom (2 supene kašike). Kolač ukrašavamo rendanom čokoladom ili bombonom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: