Način pripreme
Prvo pripremamo krem. U malu šerpu sipamo sveže mleko, dodajemo šećer i brašno i stavljamo posudu na umerenu vatru.
Počinjemo odmah da mešamo dok se krem ne zgusne. Skidamo sa vatre i dodajemo 3 supene kašike ruma.
Ostavljamo krem sa rumom da se ohladi, s vremena na vreme mešamo da se ne stvori korica odozgo.
U posudi prosejemo brašno sa prstohvatom soli, brašnom i kakaom.
U drugoj posudi umutimo jaja sa šećerom uz pomoć miksera 5-6 minuta. Sipamo sveže mleko i ulje i počinjemo u porcijama da dodajemo od suve smese dok ne upije svo brašno.
Podelimo smesu na dva jednaka dela. Namažemo i pospemo brašnom kalup. Sipamo polovinu smese. Odozgo kašikom rasporeidmo krem i sipamo drugi deo smese za čokoladni kolač.
Pečemo kolač na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.
Probamo da li je gotovo uz pomoć drvenog štapića. Pečeni kolač okrenemo na rešetku i posipamo šećerom u prahu.
Sačekamo da se čokoladni kolač sa kremom od ruma potpuno ohladi pre sečenja.
Neka vam je slatko!