Način pripreme
Operite, osušite i isecite pomorandže i sameljite ih u blenderu u kašu, ostavite ih sa strane.
Odvojeno pomešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte. Sa veoma malo maslaca namažite kalup za otrtu i pospite blago brašnom.
U posudu u kojoj ćete umešati kolač dodajte u parčićima mekani maslac, jedno jaje i trećinu šećera, mutite tri minuta mikserom. Dodajete drugo jaje i polovinu preostalog šećera i ponovo mutite tri minuta. Dodajete treće jaje i ostatak šećera i mutite tri minuta.
U smesu dodajte brašno malo po malo uz neprekidno mešanje špatulom.
Na kraju dodajete i kašu od pomorandže, mešate špatulom u humogenu smesu.
Sipate smesu u podmazan kalup i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, pečete do zlataste boje.
Ispečete kolač i 10 minuta nakon toga ga izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi.
Pripremite glazuru tako što na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rastopite čokoladu u ulju do glatke tečne smese. Nakon što se ohladi, prelijte kolač i dekorišite izmrvljenim sirovim orašastim plodovima po želji.