Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade

Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k214
Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade
Fotografije: marcheva14
1 / 8
26/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Svaki kolač koji poštuje sebe nosi glazuru od bele čokolade, samo kažemo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • pavlaka - 200 ml, visoko masna
  • šećer u prahu - 180 g
  • maslac - 120 g, istopljeni
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kora limuna - narendana od 1 limuna
  • kuvertura - 120 g, bela
  • pavlaka - 30 ml, sa velikim procentom masnoće
  • koštunjavo voće - istucani lešnici ili pistaći, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Kalup za kolač 26/12 cm, pokriven papirom za pečenje i da papir izlazi van kalupa kao drške.

U posudi se na visokoj brzini miksera mute jaja i šećer dok gusto ne pobele, oko 7 minuta. Dodaje se narendana kora jednog limuna i uz neprestano mešanje na niskoj brzini se dodaje istopljen i ohlađen maslac, a nakon toga i pavlaka.

Muti se ponovo, dok se ne pomešaju sastojic. U porcijama se dodaje brašno, pomešano sa praškom za pecivo i muti se u vazdušastu smesu. Smesa će biti veoma vazdušasta i teška, tako se dobija od pavlake, ona se uveća skoro duplo.

Smesa za kolač se sipa u kalup, zagladi se.

Peče se na 170-175 stepeni oko 35-40 ili dok čačkalica ne bude potpuno suva, kad je postavljena u sredinu kolača.

Izvadi se iz rerne, ostavlja se 10 minuta u kalupu i nakon toga se izvadi na rešetku kad se sklanja i papir.

Ostavlja se da se ohladi potpuno.

Na pari se rastapa čokolada sa 30 ml pavlake. Stavlja se u papirni kornet i brzim pokretima se nanosi preko kolača od pavlake.

Odozgo se posipaju sitno istucani lešnici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: