Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pile s pestom, paradajzom i kačkavaljem

Pile s pestom, paradajzom i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Pile s pestom, paradajzom i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
05/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Magično ukusna kombinacija od krhkog pilećeg mesa, pesta i paste, koja će vas naterati da se zaljubite u Italijansku kuhinju!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, file
  • so
  • biber
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • za pesto
  • bosiljak - 2 vezice
  • orasi - 100 g
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • parmezan - 100 g
  • za garnirung
  • špageti - pola pakovanja, bukatini
  • pesto - 2 - 3 kašike
  • sušeni paradajz - 10 - 12 komada u maslinovom ulju i belom luku
* merne jedinice

Način pripreme

Od filea napravite 4 parčeta. Posolite i pospite biberom. Stavite ih u podmazanu posudu za pečenje.

Pripremite pesto stavljajući bosiljak i orahe u blender. Sameljite, dodajte im beli luk, so i biber. Ponovo uključite blender da se pomešaju i počnite da dodajete maslinovo ulje u tankom mlazu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte.

Namažite filete sa po kašičicom ili dve pesta. Isecite paradajz na kolutove i poređajte po tri na svaki file. Pecite na 200 stepeni 25-30 minuta.

Pospite kačkavaljem i vratite nazad u rernu na 5-6 minuta. Skuvajte špagete prema uputstvu. Ocedite ih od vode i dodajte im pesto, isečen paradajz i malo maslinovog ulja. Promešajte dobro i servirajte uz pileći file.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: