bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke sa slaninom i parmezanom na tiganju

Njoke sa slaninom i parmezanom na tiganju

Kamelia GrigorovaKamelia Grigorova
Početnik
61322
Njoke sa slaninom i parmezanom na tiganju
Fotografije: Kamelia Grigorova
1 / 3
31/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Pakovanje njoki i 15 minuta u kuhinji je dovoljno za spremanje ukusnog ručka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Njoke stavljamo da se kuvaju u šerpi sa kipućom slanom vodom. Vreme kuvanja je oko 15 minuta i siguran znak da su njoke skuvane je kad počnu da isplivavaju na površinu.

Za to vreme isečemo slaninu na male parčiće i zapržimo je blago na tiganju.

Nakon toga dodajemo i pavlaku za kuvanje i mešamo. Dok su još vruće, njoke ocedimo od vode i dodajemo malo maslinovog ulja.

Dodajemo gotov sos od pavlake i slanine u vruće njoke da mogu dobro da upiju sos.

Dodajemo i začine.

Serviramo vruće, dok odozgo obilno narendamo parmezan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: