Njoke sa slaninom i parmezanom na tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
31/07/2018
"Pakovanje njoki i 15 minuta u kuhinji je dovoljno za spremanje ukusnog ručka "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 031
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Njoke stavljamo da se kuvaju u šerpi sa kipućom slanom vodom. Vreme kuvanja je oko 15 minuta i siguran znak da su njoke skuvane je kad počnu da isplivavaju na površinu.

Za to vreme isečemo slaninu na male parčiće i zapržimo je blago na tiganju.

Nakon toga dodajemo i pavlaku za kuvanje i mešamo. Dok su još vruće, njoke ocedimo od vode i dodajemo malo maslinovog ulja.

Dodajemo gotov sos od pavlake i slanine u vruće njoke da mogu dobro da upiju sos.

Dodajemo i začine.

Serviramo vruće, dok odozgo obilno narendamo parmezan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar