Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata Hamonera

Salata Hamonera

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Salata Hamonera
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Gde je vino pitamo! Ova salata zaslužuje samo najbolje"

Potrebni sastojci

  • rukola - 2 šake
  • paradajz - 2 komada
  • pršuta - 80 g (hamon)
  • pečurke - 100 g, marinovane
  • luk - 1 glavica, mala, mladi
  • mocarela - 125 g, sveža
  • zelene masline - za ukras
  • za ukras
  • pesto - 4 supene kašike
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • med - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Krupnije isecite luk i paradajz. Mocarela sir odvojite od vode i napravite komade pravougaonog oblika.

2. U odgovarajućoj posudi pomešajte sve sastojke za dresing dok se ne dobije homogena smesa.

3. U posudu stavite paradajz i luk sa rukolom i pečurkama, ako nisu mnogo velike ostavite ih cele.

4. Začinite pripremljenim dresingom i lepo promešajte.

5. Servirajte tako što prebacite salatu u široki tanjir i odozgo iskidaje pršutu. Ukrasite zelenim maslinama.

Veoma zasićujući i ukusan predlog za svaku priliku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: