Način pripreme
1. Oštrim i tankim nožem odsecite poklopce i izvadite unutrašnjost pomorandže, pazite da se kora ne probuši. Od izvađenog mesnatog dela iscedite sok, od kojeg odvojite 200 ml za naš krem, a od ostatka možete napraviti sok.
2. Ugrejte mleko i šećer na umerenoj vatri.
3. Umutite žumanca sa kakaom, brašnom i sokom od pomoradnže. Stavite rum i esenciju - ona je za pojačavanje ukusa, ali ako nemate može i bez nje. Akoj će desert konzumirati deca, onda koristite samo esenciju.
4. Sipajte čokoladnu kašu lagano u vrelo mleko na vatri i mešajte intenzivno dok se krem ne zgusne. Kuvajte oko 5-8 minuta, nemojte da stajete, dodajte maslac i skinite sa vatre.
5. Sipajte krem u čaše od pomorandže i ostavite da se ohladi i stegne. Poklopite poklopcima.
6. Uz pomoć crnog markera nacrtajte oči, nos i usta našim mini bundevama za Noć veštica i ukrasite zelenim drškama na poklopcima, zavisi od vaše mašte.
Neka vam je slatko i zabavno sa ovim prazničnim kremićima!