Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, mešajte pažljivo. Sipajte smesu u kalup 22-24 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ostavite da se ohladi i isecite na dva dela. Potopite želarin u hladnu vodu. Umutite žumanca sa polovinom šećera i brašnom. U njih dodajte mleko i stavite posudu na paru. Mešajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi i u njega dodajte umućen maslac. Nastavite da mešajte dok se ne dobije gladak krem. Umutite belanca sa preostalim šećerom i dodajte u žumanca. Dodajte želatin i dobro promešajte.
Stavite jednu koru u kalup. Prelijte je sokom iz kompota i sipajte fil. Pokrijte drugom korom i lagano je prelijte sirupom. Ostavite na jedan sa u frižideru. Na pari rastopite čokoladu, maslac i mleko. Ostavite da se ohladi i prelijte tortu. Ponovo vratite u frižider na sat-dva.