Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Torta sa slatkom i čokoladnom glazurom

Torta sa slatkom i čokoladnom glazurom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Torta sa slatkom i čokoladnom glazurom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"S takvom tortom možete slobodno da zaboravite na dijetu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 4 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 1 puna šolja
  • glazura
  • pavlaka - 80 ml
  • tečna čokolada - 5 kašika
  • kokos u boji
  • slatko - 1 teglica od trešanja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Doda se ulje, kiselo mleko, na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Promeša se na homogenu smesu. U izduženom kalupu za tortu na papir za pečenje izlije se polovina testa i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni uz ventilator 10 minuta.

Biskvit se izvadi, namaže se slatkom, odozgo se prelije ostatkom testa i vraćamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo, proba se čačkalicom da bude suva.

Izvadi se i papir se skida. Ostavljamo da se ohladi, za to vreme pripremamo glazuru. Pavlaka se sipa u čašu i zagreje 20 sekundi u mikrotalasnoj, izvadi se i meša s čokoladom dok se ne rastopi.

Blago se umuti viljuškom i odozgo se namaže se preko torte. Dekoriše se kokosom u boji. Ukusna u svako doba!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: