Način pripreme
Unapred napravimo krem tako što oljuštimo banane i isečemo na kolutiće. Narendamo koru jednog limuna.
SIpamo mleko u šerpu, s tim što ringla ne treba da bude jako zagrejana, da ne provri, dodajemo šećer i mešamo dok se ne rastvori. Dodajemo koru limuna i mešamo.
Umutimo jaja i zajedno s bananama ih dodamo u mleko. Krem treba da napravimo na pari, zato stavljamo tu posudu u kojoj je smesa u veći sud. Mešamo dok se ne zgusne.
Nije neophodno da prelivamo kore sirupom, ali ako želite uradite. Dobro je da koristimo posudu s dnom koje se skida, da se ne bi razlilo kad sipamo krem i nakon toga čokoladu.
Stavimo prvu koru i sipamo krem od banana. Naređamo banane i stavimo srednju koru, ponovo sipamo krem od banane i naređamo banane.
Nagon što stavimi poslednju koru, ostavimo tortu da se stegne (može i u frižider) dok rastopimo čokoladu.
Čokolada s rastapa prema instrukcijama proizvođača, ali u većini slučajeva na pari. Nakon što smo rastopili čokoladu, sipamo je na tortu, ostavimo da se stegne.
Nakon toga dekorišemo korom od jabuke, ljušteći ljuštilicom koru jabuke i uvijajući je nakon toga u krug.
Jagode operemo i stavimo na tortu. Može da se dekoriše i sa malo čokolade.