Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa kremom od banana i čokoladnom glazurom

Torta sa kremom od banana i čokoladnom glazurom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161636
Torta sa kremom od banana i čokoladnom glazurom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
03/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ne tražite povod da napravite tortu, već samo inspiraciju i recept kao ovaj"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada, okrugle
  • banane - 4 komada
  • čokolada za kuvanje - 1 komad
  • za dekoraciju
  • jabuke - 1 komad, kora
  • jagode - 3 komada
  • za krem
  • banane - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 i po šolje
  • šećer - 2 kašike
  • limun - 1 komad, kora
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred napravimo krem tako što oljuštimo banane i isečemo na kolutiće. Narendamo koru jednog limuna.

SIpamo mleko u šerpu, s tim što ringla ne treba da bude jako zagrejana, da ne provri, dodajemo šećer i mešamo dok se ne rastvori. Dodajemo koru limuna i mešamo.

Umutimo jaja i zajedno s bananama ih dodamo u mleko. Krem treba da napravimo na pari, zato stavljamo tu posudu u kojoj je smesa u veći sud. Mešamo dok se ne zgusne.

Nije neophodno da prelivamo kore sirupom, ali ako želite uradite. Dobro je da koristimo posudu s dnom koje se skida, da se ne bi razlilo kad sipamo krem i nakon toga čokoladu.

Stavimo prvu koru i sipamo krem od banana. Naređamo banane i stavimo srednju koru, ponovo sipamo krem od banane i naređamo banane.

Nagon što stavimi poslednju koru, ostavimo tortu da se stegne (može i u frižider) dok rastopimo čokoladu.

Čokolada s rastapa prema instrukcijama proizvođača, ali u većini slučajeva na pari. Nakon što smo rastopili čokoladu, sipamo je na tortu, ostavimo da se stegne.

Nakon toga dekorišemo korom od jabuke, ljušteći ljuštilicom koru jabuke i uvijajući je nakon toga u krug.

Jagode operemo i stavimo na tortu. Može da se dekoriše i sa malo čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: