Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća torta sa čokoladnom glazurom

Domaća torta sa čokoladnom glazurom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaća torta sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Veoma smo veliki obožavaoci domaće pripremljenih torti i iskreno rečeno primećuje se"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • kompot - sok od jedne tegle, za preliv
  • za fil
  • pavlaka - 1 kutija, slatka
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanila
  • za glazuru
  • čokolada
  • pavlaka
  • žele - od jagoda
  • orasi - karamelizovani
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom mutimo jaja sa šećerom, dok se ne dobije kremasta smesa.

U brašno dodajemo prašak za pecivo, vanilu i postepeno dodajemo u jaja. Mešamo dok se ne dobije lepa glatka smesa.

Sipamo u namazan pleh sa uljem kad se kora ispeče je sečemo na dva sloja. Umutimo slatku pavlaku mikserom da se dobije sneg i kad natopimo prvu koru, mažemo je pavlakom.

Pripremamo drugu. Rastopimo čokoladu na pari i prelivao odozgo i kad se stegne pravimo ružce špricem i stavljamo malo želea od jagoda.

Pravimo malo karamele i našaramo odozgo. Sa strane oblepimo karamelizovanim orasma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: