Način pripreme
Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u sneg sa limunovim sokom. U drugoj posudi umutite žumanca. Dodajte šećer uz kontinuirano mešanje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u žumanca.
Dodajte belanca u procijama, pažljivo mešajući. Sipajte dobijeno testo u podmazan i nabrašnjen kalup za kolač. Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta.
Izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi. Operite kalup i osušite ga. Na dno sipajte tečni karamel (prodaje se u pakovanju za krem karamel).
Poređajte banane isečene na krugove. Skuvajte krem prema uputstvu na pakovanju. Pomoću kutlače rasporedite ravnomerno preko kolača vreo krem.
Ostavite da se ohladi i stavite ga u frižider dok se krem potpuno ne stegne. Izvadite i pažljivo ga okrenite u odgovarajući tanjir za serviranje.