Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Prosejte brašno i vanilu. U jednoj posudi umutite belanca na sneg zajedno sa 1 šoljom šećera i 2/3 brašna.
U drugoj posudi umutite žumanca, šećer (preostale 2 šolje), mleko i brašno. Ovu smesu podelite na dva dela, u jedan deo stavite kakao (ja sam stavila 1 supenu kašiku, ali je bilo malo, bolje da stavite dve supene kašike).
U kalupe za mafine stavite papirne korpice, svaku malo namažite. Na dno svake stavite smesu od žumanca. Svaki kalup pospite kakaom - svuda treba da bude pokriven kakaom.
Nakon toga stavite smesu od belanaca - ponovo pokrijte kakaom. Odozgo stavite smesu od kakaoa.
Treba da napunite 2/3 kalup za mafine.
Pecite na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Po želji pospite šećerom u prahu.
Dobija se 24-26 komada.